Fotoatjauninimas ir nechirurginis odos patempimas (radioliftingas), privalumai ir skirtumai

2014 01 20

„Rasitos Rauckienės grožio ir terapijos studijoje“ atliekamos abi šios procedūros, jos abi turi ispūdingą poveikį odai, tačiau klientui dažnai kyla klausimas, o koks gi skirtumas tarp fotoatjauninimo ir odos patempimo naudojant radijo bangas ? Procedūrų aprašymai įvairiuose šaltiniuose dažnai būna panašūs, iliustruojančios nuotraukos taipogi. Kompanija “Viora” su kurios aparatūra dirbama mūsų studijoje, pateikia straipsnį, kurį perskaičius turėtų būti aiškiau koks gi skirtumas tarp šių dviejų puikių procedūrų  ir kada jas rekomenduojama atlikti.

 

Odos atjauninimas

 

Odos atjauninimo procedūros skirtos pagerinti bendrą odos kokybę ir išvaizdą. Atjauninimas paprastai paliečia dermos ir epidermio sluoksnius kaip visumą, jo taikinys nėra tam tikros odos ląstelės. Odos atjauninimo būdai gali būti labai įvairūs: mikrodermabrazija( mechaninė eksfoliacija), cheminiai šveitimai, šlifavimas lazeriu ir Intensyvi pulsinė šviesa (IPŠ).

 

Odos atjauninimas intensyvia pulsine šviesa (IPŠ)

 

Šios procedūros metu paveikiamos dermos sluoksnio ląstelės. Fotoatjauninimo tikslas yra padidinti dermos sluoksnio temperatūrą siekiant sukelti kontroliuojamą audinio traumą ir tuo pačiu paskatinti gijimo procesą, kurio metu gaminamos naujos ląstelės.

Tyrinėjimai parodė, kad vieną sekundę veikiant ląsteles 58⁰ C ir aukštesne temperatūra, sukeliamas terminis pažeidimas, kurio rezultatas yra visiškas ląstelių atsinaujinimas.

Procedūros su “ Trios”  IPŠ aparatu metu, kuriuo procedūros atliekamos” Rasitos Rauckienės grožio ir terapijos studijoje”, odos temperatūra per 25 milisekundes pakyla iki 65⁰ C,   kartotinis to paties audinio šildymas duoda kaupiamuosius rezultatus, ivyksta optimalus odos atjauninimas nenulupant ar nenudeginant epidermio sluoksmio ( kaip atsitinka cheminio šveitimo ar šlifavimo procedūrų metu, kurių metu pažeidžiamas epidermis)

Tokiu būdu IPŠ procedūros metu mes pakeičiame (agerinamas tiesiogiai. Bendra odos būklė pagerėja, tačiau, siekiant ilgalaikio rezultato, procedūrą reikia dažnai kartoti siekiant palaipsniui pakeisti giliau esančio odos sluoksnio – dermos ląsteles, ne tik paviršių.

Procedūros rezultatai geriausiai matomi praėjus kelioms dienos po procedūros, ypatingai pagražėja odos spalva, tekstūra, pašviesėja pigmentinės dėmes, ne tokios matomos tampa išsiplėtusios kraujagyslės, sumažėja smulkių raukšlelių, gilios raukšlės tampa ne tokios matomos, bet ypač akį traukia švytinti oda, tai puikiai matoma net po vienos procedūros.

Fotoatjauninimas aparatu “Trios”puikiai tinka ruošiantis į svarbų renginį kai reikia greitai gerai atrodyti.  Prieš pradedant intensyvios  pulsinės šviesos procedūrą oda paruošiama mikrodermabrazijos aparatu “Pristine”, tuomet atliekamas fotoatjauninimas, procedūros pabaigoje ypač naudinga įvesti į odą stangrinamųjų, maitinamųjų ar drėkinamųjų medžiagų mezoterapijos be adatų aparatu “Infusion”, atrodysite pritrenkiamai.

referrals

 

Fotoatjauninimas: 60 m moteris, raukšlės ir pigmentacija, 4 procedūros „Trios“ aparatu

 

Nechirurginis odos patempimas (radioliftingo metodas RF)

Odos patempimo procedūros skiriasi nuo odos atjauninimo procedūrų  ląstelių veikimo būdais ir tikslais.

Odos patempimo tikslas yra paskatinti elastinių skaidulų ir jungiamojo audinio gamybą siekiant pagerinti odos elastingumą.

 

Radijo bangomis pagįstas odos patempimo metodas

Odos patempimo metodo taikinys yra ląstelės fibroblastai easntys dermoje. Fibroplastai – tai jungiamojo audinio ląstelės, gaminančios tarpląstelinio užpildo komponentus – kolageną, elastines skaidulas, glikoproteinus, glikozaminoglikanus . Pagal streso modelį, siekiant paskatinti fibroblastų aktyvumą ir I bei III tipo kolageno gamybą, fibroblastų ląstelės turi būti veikiamos 42⁰ C temeperatūra apie 4 minutes. Šio proceso rezultatas yra plačiai žinomas kaip kolageno skaidulų atstatymas. Oda, veikiama „Viora“ kompanijos aparato „Reaction“ odos patempimo antgaliu, gauna elektromagnetinę energiją, kuri sukelia  šilumos efektą būtent dermoje kur ir yra ląstelės fibroblastai.  Gydomoje zonoje nuolat kartojami šilumos pulsai užtikrina, kad ląstelės nuolatos būna efektyvioje temperatūroje 4 minutes. Tokiu būdu gaunamas nuostabus rezultatas, padidėja ląstelių fibroblastų aktyvumas, odoje  gaminamas naujas jungiamasis audinys, pažeistas audinys yra pakeičiamas ar fiksuojamas. Bendras kolageno kiekis odoje padidėja ir pagerėja jo kokybė.

Odos patempimo procedūros rekomenduojamos visiems klientams nuo 30 metų amžiaus, jos puikiai dera su fotoatjauninimo procedūromis. Fotoatjauninimo metu pagražėja odos paviršius, odos patempimo procedūros metu vyksta giluminiai procesai, pagerėja odos kokybė, veido ovalas, lyginasi raukšlės, po kiekvienos procedūros išvaizda nuolatos gerėja, procedūra turi ilgalaikį poveikį, klientai pastebi, kad ypač gražiai jie atrodo praėjus net keliems mėnesiams po procedūrų kurso, taip yra dėl procedūrų metu padidėjusios nuolatinės naujo kolageno gamybos. Atlikus procedūrų kursą bei atliekant palaikomąją procedūrą kas 2-3 mėnesius, kurso kartoti nebereikia, poveikis išlieka ilgam.

 

rasita2 (1)

“Viora super” procedūra: “Pristine” mikrodermabrazija, “Trios” fotoatjauninimas, “Reaction” odos patempimas, “Infusion” mezoterapija be adatų, 30 metų moteris 1 procedūra